placeholder

Professorat del Campus 2023

Comptem amb un extraordinari equip de professors, de llarg currículum acadèmic, docent i concertístic a casa nostra, que us detallem a continuació.

Tempus Trio (grup resident de Joventuts Musicals de Moià)
Laia Masramon - piano (concertista i catedràtica al Centro Superior Katarina Gurska de Madrid)
Maria Tió - violí (membre del Tempus Trio)
Natalia Gomes - viola (membre del Pavão Quartet)
Ferran Bardolet - violoncel (membre del Tempus Trio)
Ricard Rovirosa - piano (membre del Tempus Trio)
Jordi Pons - clarinet (membre dels Swiss Chamber Soloists)
Elisabet Franch - flauta (concertista i flauta solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès)
Carles Lizondo - trompa (concertista i trompa solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès)
José M Rubio - director d'orquestra, compositor, guitarrista i oboísta
Xavier Ricarte - piano, repertori i improvisació

CURRÍCULUMS

Laia Masramon, piano

Molt reconeguda com a pianista i fortepianista, ha actuat a Espanya, França, Portugal, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Tuníssia, Colòmbia i Estats Units (London King’s Place Concert Hall, Phildephia Temple University, Freunde Alter Musik Basel, Holywell Music Room d’Oxford, Ittingen Kartause de Suïssa, Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Barcelona…).
Estudià amb M. Noguera, Carles Julià, Ramon Coll, Galina Eguiazarova (Escuela Reina Sofía 2001-2006) i Edorado Torbianelli (Màster en Fortepiano - Interpretació Històrica, Basilea) i ha rebut especial influència d’Alícia de Larrocha, András Schiff i Ferenc Rados. Oferí el primer recital als 11 anys, als 15 Lawrence Foster la seleccionà per actuar com a solista de l’OBC i als 17 debutà al Palau de la Música. També ha estat solista de la Prague Philharmonie, Franz Liszt Chamber Orchestra, Orquesta Nacional d’Espanya, Simfònica de Castilla-León o la Capriccio Barockorchester, entre d’altres, dirigida per James Judd, Hans Graf, Jakub Hrusa, Junichi Hirokami, Peter Csába, Jean-Bernard Pommier, Edmon Colomer, Alejandro Posada, Rubén Gimeno, Facundo Agudín (concerts de CPE.Bach, JS.Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Mendelssohn, Shostakovich). En música de cambra toca quartet amb Erich Höbarth (primer violí del Quatuor Mosaïques), Hariolf Schlichtig i Christoph Richter, així com amb Maurice Bourgue, Sergio Azzolini, Radovan Vlatkovic, Lorenzo Guzzoni, Richard Watkins, Joanna Shaw, Hansjörg Schellenberger o el Carmina Quartett. És Professora de Piano del Títol Superior i del Màster en Interpretació Solista al Centro Superior Katarina Gurska de Madrid.

Ricard Rovirosa, piano

S'ha format a la Guildhall School of Music and Drama, Londres (GMSD), on s'ha graduat com a Bachelor of Music (HONS) Piano Performance - GSMD, Master of Performance, Guildhall Artist - GSMD, i finalment com a Doctor of Music in Piano Performance. També ha cursat un Master of Arts, Kammermusik Klaviertrio - Univ. Mozarteum. Ha obtingut nombrosos guardons, entre els quals el 1r Premi Oxford Music Festival i pel que fa als enregistraments ha debutat com a solista als estudis Abbey Road de Londres.  S’ha format amb mestres com Vicenç Prunés (Escolania de Montserrat), Maria Lluïsa Reñaga, Albert Attenelle (Escola de Música de Barcelona), Ralph Gothoni (Escuela Reina Sofía) i Joan Havill (Guildhall School of Music and Drama). Ha estat premiat en diversos concursos internacionals com a pianista solista i com a membre de formacions cambrístiques. Els seus concerts a Catalunya, l’estat espanyol, Regne Unit, França, Països Baixos, Finlàndia i Estats Units han rebut una crítica excel·lent. El 2015 finalitzà la interpretació íntegra de les Sonates de Mozart per a piano en sis concerts a Barcelona. L’any 2016 fou artista resident a la Pedrera on col·laborà amb el Piatti Quartet i Octavian Lup. El 2018 funda el Tempus Trio, formació amb la que ha obtingut el primer premi del Concurs Internacional de Música “Grand Prize Virtuoso 2019” a Brussel.les, la Medalla de Platí (primer premi) del “WPTA Singapore International Music Competition 2019”, la Medalla de Plata al “2nd Vienna International Competition 2020” i el premi especial al “Concurs Internacional BBVA Montserrat Alavedra 2021”. A partir de gener de 2022 són el grup resident del cicle de concerts del Palau de Mirabell a Salzburg i també Grup resident de Joventuts Musicals de Moià i del Festival Internacional Francesc Viñas.

Maria Tió, violí

Neix a Folgueroles i comença els estudis de violí al Conservatori de música de Vic. L’any 2016 obté el Grau Superior de Música amb qualificacions excel.lents a l’Escola Superior de Música de Catalunya de la mà de la professora Vera Martínez-Mehner, violinista del Quartet Casals. Aquell mateix any, és acceptada a la prestigiosa Universität Mozarteum de Salzburg i des de llavors, ha obtingut els títols de “Bachelor of Arts i el “Master of Arts” d’interpretació solística amb la reconeguda violinista Esther Hoppe.
Actualment és concertino associada de la Philhamornie Salzburg, concertino convidada a l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels i membre de la Salzburg Chamber Soloists. També combina la seva activitat concertística treballant a la Universitat Mozarteum en el management del departament de corda i de l’institut Sándor Végh de música de cambra. Com a solista, ha debutat amb la Philharmonie de Salzburg i ha estat artista resident de la “Yehudi Menuhin Foundation” de Bèlgica. Ha estat seleccionada en nombrosos festivals internacionals i actualment, ha estat escollida per participar en les classes magistrals del prestigiós violinista Maxim Vengerov a Salzburg.
Apassionada per la música de cambra, és membre fundador del Tempus Trio, guanyador del primer premi del “Grand Prize Virtuoso International Competition 2019” a Brussel.les, la medalla de platí al “WPTA International Music Competition” de Singapur, la medalla de plata al “2nd Vienna International Competition 2020” i el premi especial del Concurs Internacional Montserrat Alavedra, 2021. Des de l’any 2020, el trio ha estat acceptat com a únics estudiants del Màster de Música de Cambra per a trio amb piano a la Universitat Mozarteum de Salzburg amb el professor Cibrán Sierra, violinista del Cuarteto Quiroga. Durant aquesta pròxima temporada seràn artistes residents al Cicle de concerts del Palau Mirabell de Salzburg i també grup resident de Joventuts Musicals de Moià i del Festival Internacional Francesc Viñas.
La Maria toca un violí fet expressament per a ella per la luthier Wiltrud Fauler (2020).

Natalia Gomes, viola

Va néixer a Portugal el 1980. El 1998 va entrar a la Royal Academy of Music de Londres amb una beca. Aquell mateix any, funda el quartet de corda Pavão String Quartet, guanyador del 1r Premi al Memorial Hilda Wynne, al premi Theodore Holland i als concursos Carnegie a Londres, i becat per la Fundació Calouste Gulbenkian de Portugal, durant quatre anys. Es va llicenciar en viola i pedagogia el 2004 amb la nota més alta.
Com a violista del quartet de corda de Pavão, ha realitzat concerts i recitals arreu del món, en sales tan prestigioses com el Royal Albert Hall, el Wigmore Hall i la Sala Purcell. El grup té diversos CD gravats, tots amb excel·lents crítiques de la premsa britànica i internacional (Strad Magazine, BBC Music Magazine, Classic FM Magazine, The guardian, funny funny other). El quartet va ser nominat al 'British Class Award' el 2008 i el CD 'Light & Gold', que van gravar en col·laboració amb el compositor Eric Whitacre, va ser el número 1 de les llistes de música clàssica i va guanyar un Grammy el 2012.
A més de la seva activitat amb el Quartet Pavão, també ha tocat amb algunes de les orquestres més reconegudes del món, com l’Orquestra Simfònica de Londres, va ser cap de violes de l’orquestra de cambra juvenil mundial i en diverses ocasions se li va donar una viola Stradivarius per la prestigiosa col·lecció d’instruments musicals de la Reial Acadèmia de Música.
És membre associat i fundadora d’ArtEduca - Academia de Música i Artes, Conservatori de Música de VN Famalicão, Portugal, on va exercir funcions de docènt i directora pedagògica durant diversos anys. 
Actualment toca amb una Viola de J.B.Vuillaume del 1864, proporcionada amablement per la JumpStart Foundation - Holland.

Ferran Bardolet, violoncel

Natiu de Sant Vicenç de Torelló, inicia els estudis musicals als 7 anys a l'Escola de Música de Manlleu amb Eulàlia Subirà i després al Conservatori de Badalona amb Mark Friedhoff. Continua a l'ESMUC, amb Damián Martínez, i posteriorment a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, amb Natalia Shakhovskaya i Michal Dmochowski. Seguidament, realitza estudis de Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover, amb Markus Becker.  
Ha guanyat primers premis al Concurs de Cambra de l'Escola de Música de Barcelona, Xè Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, X Festival de Músics Joves de Catalunya, Vila de Ponts, Música de Cambra de Castellterçol, Mirabent Magrans de Sitges, Paper de Capellades, Concurs Internacional de Música de Cambra de Les Corts, Concurs Internacional de Música de Cambra Montserrat Alavedra, 1r Premi al IV Concurso Internacional de Música de Camara Antón García Abril, Menció especial al International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana i el Premi Enderrock al millor cd de Música Clàssica de l'any. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres i actualment, és membre titular com a primer violoncel, de l'Orquestra Sinfònica Victòria dels Àngels, la Salzburg Chamber Soloists i de la Philharmonie de Salzburg. 
És membre del Tempus Trio, formació nascuda el 2018, amb qui ja ha obtingut el primer premi del Concurs Internacional de Música Grand Prize Virtuoso 2019 a Brussel.les, la medalla de platí de la WPTA Singapore International Music Competition i la medalla de plata al 2nd Vienna International Competition en l'especialitat de música de cambra. Han estat seleccionats com a “Artistas en Ruta” de la Associación de Intérpretes de España (AiE) durant la temporada 20/21. A partir de gener de 2022 són el grup resident del cicle de concerts del Schloss Mirabell a Salzburg i també Grup resident de Joventuts Musicals de Moià i del Festival Internacional Francesc Viñas. Actualment, estan finalitzant un Màster en Música de Cambra a la Universität Motzarteum de Salzburg amb el professor Cibrán Sierra Vázquez. 
En Ferran gaudeix de la companyia d'un violoncel d'escola alemanya del 1850, i de l'amistat del luthier Eduard Sitgas.

Jordi Pons, clarinet

Nascut a Barcelona, es va traslladar a Londres per estudiar a la Royal Academy of Music. El 2005, va continuar els seus estudis a la Musik Akademie der Stadt Basilea, Suïssa, amb François Benda on es va graduar amb diplomes d'excel·lència tant en els seus cursos Konzertdiplom i Solistendiplom. Ha rebut premis del Concurs Internacional de Clarinet "Città di Carlino" (Itàlia), premi Joventuts Musicals de Catalunya, Premi CIRIT per a la Música i la Recerca de la Generalitat de Catalunya, el Mortimer Development Award, i el Guinness-Music in the Community Award de la Royal Academy of Music de Londres.
Sent un apassionat del repertori orquestral, ha estat convidat per orquestres com la Sinfonieorchester Basel, Symphony Orchestra of India, la Wermland Opera de Suècia, la Camerata Bern, la Basel Sinfonieorchester a Suïssa, l’Orquesta Sinfónica de Galicia, l’Orquestra do Norte, l’Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu, la Symphony Orchestra of India, la Sinfonia of the National Ballet de Londres, la Sinfonietta of Oxted i la New Professionals Orchestra al Regne Unit.
És membre dels Swiss Chamber Soloists, interpretant repertori de música de cambra juntament amb Heinz Holliger, Felix Renggli, Sergio Azzolini, entre altres i actualment compagina la seva activitat concertística amb la docència a l’ECMM de Vilanova i la Geltrú, Conservatorio della Svizzera Italiana a Lugano i la Hochschule für Muisk de Basilea a Suïssa.

Elisabet Franch, flauta

Guanyadora del Gran Premi de la 27ª World Music Competition, Vienna New Year’s International Music Competition (Viena, Àustria), 1r premi i premi del Jurat a l’American Protégé Woodwinds and Brass Competition (Carnegie Hall, Nova York, USA), Anton Rubinstein International Flute Competition (Berlin, Alemanya), Domenico Cimarosa International Flute Competition (Aversa, Italia), Golden Classical Awards (Nova York, USA). ?El seu debut discogràfic, Gypsy Airs (Solfa Recordings, 2015) va ésser guardonat amb dues medalles d’or (àlbum i artista) als Global Music Awards de Califòrnia i millor àlbum de clàssica als Akademia Music Awards de Los Angeles. L’any 2013 el llegendari flautista Sir James Galway li atorgà el premi “Rising Star” al Galway Flute Festival (Weggis, Suïssa) i al 2018 la va presentar en concert junt amb ell com una de les seves deixebles més destacades. Es va formar a l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i posteriorment a l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala, treballant amb Gustavo Dudamel, Gianandrea Noseda, Fabio Luisi, David Coleman, Antonello Alemandi i Sebastian Weigle, entre d’altres. Desde 2018 és flauta solista de la Tianjin Symphony Orchestra a Xina i compagina la seva tasca dins l’orquestra amb la seva carrera de solista internacional. Elisabet Franch és professora titular del Centro Superior de Música de Galicia (Valga, Espanya).

Carles Lizondo Ferrer, trompa

Nascut a Museros el 1989, inicia els estudis musicals als Conservatoris Professional i Superior de Música de València, i finalitza la seva formació acadèmica amb un Máster d’Interpretació i Investigació Performativa de l'itinerari de trompa contemporània el 2015. Ha format part d'Orquestres acadèmiques com la Nederland JeugdOrkest, Jove Orquestra d’Hamburg (HJO), Aurora Chamber Music de Suècia, i d'altres a nivell nacional. Actualment, és trompa solista a l’Orquestra Simfònica del Vallès, professor de trompa al Conservatori Municipal de Música de Manresa i col·labora amb la Banda Municipal de  Barcelona, la Banda Municipal de Bilbao i altres orquestres nacionals.

José Maria Rubio, director del curs. (guitarra, oboè, cambra)

Nascut a Granollers el 1965. Professor superior de guitarra amb menció honorífica del grau professional (Conservatori superior de música del Liceu de Barcelona), grau professional d’oboè (Conservatori professional de Manresa). Ha estat professor en les especialitats de Guitarra clàssica, Oboè, Llenguatge musical, Harmonia, Informàtica Musical, Música de cambra, Orquestra i preparació a proves d’universitat a: Conservatori Superior de música del Liceu, Escola de música de Les Franqueses del Vallès (Conservatori del Liceu), CEM de Terrassa, Escola municipal de música de Sant Quirze del Vallès, Aula de música de Terrassa, Aula de música d’Igualada, Escola l’Estudi d’Igualada, Banda de Joves músics de Mollet (Agrupació musical Pau Casals), Escola Akord’s d’Igualada, Escola Celestí Bellera de Granollers, Escola Cervetó de Granollers, Escola Camins de Les Franqueses del Vallès, Formació de mestres Escola La Tortuga de Granollers, Agrupació musical de Bellavista (Les Franqueses del Vallès) Ha ofert concerts de guitarra arreu de la península i amb orquestres a festivals de Bèlgica i Praga, enregistraments per diferents estudis de gravació i per Catalunya música. Ha actuat reiterades vegades al Gran Casino de Barcelona i al Gran Casino d’Aranjuez. Oboista de la companyia de teatre musical Milnotes amb musicals i sarsueles.

Xavier Ricarte, piano

El pianista manresà ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical tant per la interpretació com per a la improvisació. Comença els estudis amb Mercè Ricarte als 6 anys. Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Al llarg dels següents anys, ha obtingut Matrícula d'Honor en els estudis de interpretació clàssica i en música de cambra. El 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el 1r Premi “Mejor intérprete en música contemporánea” en el Concurs Intercentros Melómano li han donat la sortida a nivell nacional i a nivell internacional, en solitari, amb música de cambra i juntament amb petites orquestres, com la Jeune Chamber Orchestre de Paris, interpretant concerts per piano i orquestra de J.S.Bach, W.A.Mozart i E.Grieg. La Fundació Ferrer-Salat li ha otorgat les prestigioses “Beca Joves Promeses” i dues vegades consecutives la “Beca d’Excel·lència” per tal de poder estudiar tota la carrera en el Conservatori del Liceu, amb Stanislav Pochekin i Alba Ventura. Fins ara a rebut formació de mestres com Carles Julià, Katia Michel, Akiko Ebi, Jean Bernard Pommier, Robert D. Levin, Galina Eguiazarova, Dmitri Alexeev, Claudio Martinez-Mehner, András Schiff, entre d’altres. La seva vessant musical també s'extén a una formació de música de jazz i de improvisació en diferents estils, rebent formació de músics com Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Deejay Foster o Llibert Fortuny.
Actualment rep formació del mestre Vladimir Viardo, Medalla d’Or en el Concurs Van Cliburn i professor de la North Texas University. Properament estarà sota la tutela de la mestra Anna Malikova, professora de la Universitat de Música i Interpretació de Viena.
Recentment, ha rebut el 1r Premi en el Concurs Isaac Albéniz i una plaça com a pianista resident en la Young European Pianist Foundation. També ha estat un dels seleccionats a participar en el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals.
Actualment és professor titular a l’Acadèmia Granados-Marshall.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR