placeholder

TEMPUS TRIO

ARTISTES RESIDENTS

Maria Tió, violí - Ferran Bardolet, violoncel - Ricard Rovirosa, piano

Joventuts Musicals de Moià i el Festival Viñas estrenen artistes redidents. Amb la vocació d'ajudar i projectar el talent jove del nostre país, com ha fet des dels inicis, ara fa 25 anys, amb noms con el Quartet Casals, Albert Guinovat, Daniel Ligorio i molts altres, ara posem en marxa aquesta Residència Artística i donem la benvinguda a un grup ja molt consolidat i que ha obtingut nombrosos i importants premis: el TEMPUS TRIO.

Protagonistes com a professors del Campus Musical del Moianès, que se centra al voltant de la música de cambra, ens ofereixen un programa que va de la llum folklòrica de Haydn a l’exploració musical de l’experiència humana d’un Schubert que encarava l’últim any de la seva existència. Un viatge on llum i foscor dialoguen al bell mig de dues obres cabdals del repertori per a piano trio.

Programa

-Trio en sol Major- C. Debussy
-“Ferne Spuren” - Jaqueline Fontyn
-Trio en re menor op 49 - F. Mendelssohn

Veure biografies

Biografies

Fundat l'any 2018 per la violinista Maria Tió, el violoncel·lista Ferran Bardolet i el pianista Ricard Rovirosa, el Tempus Trio, tot i la seva breu trajectòria, ja és reconegut per la crítica i el públic com un dels més prometedors de la seva generació, cultivant importants èxits en diferents concursos i certàmens internacionals, entre els quals destaquen el primer premi del Concurs Internacional de Música “Grand Prize Virtuoso 2019” a Brussel.les, la Medalla de Platí (primer premi) del “WPTA Singapore International Music Competition 2019”, la Medalla de Plata al “2nd Vienna International Competition 2020” i el premi especial al “Concurs Internacional BBVA Montserrat Alavedra 2021”.
Han estat seleccionats com a “Artistas en Ruta” de la “Associación de Intérpretes de España” (AiE) durant la tempordada 20/21. A partir de gener de 2022 seràn el grup resident del cicle de concerts del Palau de Mirabell a Salzburg.
En l’actualitat, el Tempus Trio cursa un Màster de Música de Cambra a la prestigiosa Universiät Mozarteum de Salzburg amb el Professor Cibrán Sierra Vázquez, violinista del Cuarteto Quiroga.
La Maria, en Ferran i en Ricard són tres músics que, individualment, s’han format a les millors institucions musicals amb grans professors com Joan Havill (Guildhall School of Music and Drama), Esther Hoppe (Universität Mozarteum) i Natalia Shakhovskaya (Escuela Superior de Música Reina Sofía). La seva trajectòria individual ha estat igualment reconeguda amb múltiples premis a concursos nacionals i internacionals, tot acumulant una dilatada experiència concertística, després d'actuar en importants sales de concerts d’Europa, Àsia i Amèrica, en gires que han rebut l’aplaudiment del públic i la crítica i l’atenció de grans mitjans de comunicació audiovisuals.

Maria Tió, violí

Neix a Folgueroles i comença els estudis de violí al Conservatori de música de Vic. L’any 2016 obté el Grau Superior de Música amb qualificacions excel.lents a l’Escola Superior de Música de Catalunya de la mà de la professora Vera Martínez-Mehner, violinista del Quartet Casals. Aquell mateix any, és acceptada a la prestigiosa Universität Mozarteum de Salzburg i des de llavors, ha obtingut els títols de “Bachelor of Arts i el “Master of Arts” d’interpretació solística amb la reconeguda violinista Esther Hoppe.
Actualment és concertino associada de la Philhamornie Salzburg, concertino convidada a l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels i membre de la Salzburg Chamber Soloists. També combina la seva activitat concertística treballant a la Universitat Mozarteum en el management del departament de corda i de l’institut Sándor Végh de música de cambra. Com a solista, ha debutat amb la Philharmonie de Salzburg i ha estat artista resident de la “Yehudi Menuhin Foundation” de Bèlgica. Ha estat seleccionada en nombrosos festivals internacionals i actualment, ha estat escollida per participar en les classes magistrals del prestigiós violinista Maxim Vengerov a Salzburg.
Apassionada per la música de cambra, és membre fundador del Tempus Trio.
La Maria toca un violí fet expressament per a ella per la luthier Wiltrud Fauler (2020).

Ferran Bardolet, violoncel

Natiu de Sant Vicenç de Torelló, inicia els estudis musicals als 7 anys a l'Escola de Música de Manlleu amb Eulàlia Subirà i després al Conservatori de Badalona amb Mark Friedhoff. Continua a l'ESMUC, amb Damián Martínez, i posteriorment a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, amb Natalia Shakhovskaya i Michal Dmochowski. Seguidament, realitza estudis de Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover, amb Markus Becker.  
Ha guanyat primers premis al Concurs de Cambra de l'Escola de Música de Barcelona, Xè Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, X Festival de Músics Joves de Catalunya, Vila de Ponts, Música de Cambra de Castellterçol, Mirabent Magrans de Sitges, Paper de Capellades, Concurs Internacional de Música de Cambra de Les Corts, Concurs Internacional de Música de Cambra Montserrat Alavedra, 1r Premi al IV Concurso Internacional de Música de Camara Antón García Abril, Menció especial al International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana i el Premi Enderrock al millor cd de Música Clàssica de l'any. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres i actualment, és membre titular com a primer violoncel, de l'Orquestra Sinfònica Victòria dels Àngels, la Salzburg Chamber Soloists i de la Philharmonie de Salzburg. 
És membre del Tempus Trio, formació nascuda el 2018.
En Ferran gaudeix de la companyia d'un violoncel d'escola alemanya del 1850, i de l'amistat del luthier Eduard Sitgas.

Ricard Rovirosa, piano

S'ha format a la Guildhall School of Music and Drama, Londres (GMSD), on s'ha graduat com a Bachelor of Music (HONS) Piano Performance - GSMD, Master of Performance, Guildhall Artist - GSMD, i finalment com a Doctor of Music in Piano Performance. També ha cursat un Master of Arts, Kammermusik Klaviertrio - Univ. Mozarteum. Ha obtingut nombrosos guardons, entre els quals el 1r Premi Oxford Music Festival i pel que fa als enregistraments ha debutat com a solista als estudis Abbey Road de Londres.  S’ha format amb mestres com Vicenç Prunés (Escolania de Montserrat), Maria Lluïsa Reñaga, Albert Attenelle (Escola de Música de Barcelona), Ralph Gothoni (Escuela Reina Sofía) i Joan Havill (Guildhall School of Music and Drama). Ha estat premiat en diversos concursos internacionals com a pianista solista i com a membre de formacions cambrístiques. Els seus concerts a Catalunya, l’estat espanyol, Regne Unit, França, Països Baixos, Finlàndia i Estats Units han rebut una crítica excel·lent. El 2015 finalitzà la interpretació íntegra de les Sonates de Mozart per a piano en sis concerts a Barcelona. L’any 2016 fou artista resident a la Pedrera on col·laborà amb el Piatti Quartet i Octavian Lup. El 2018 funda el Tempus Trio, formació amb la que ha obtingut nombrosos premis internacionals.

Una proposta de

Grup Resident
Tempus Trio
Tempus Trio
29/10/22
18:00 h
Auditori de Sant Josep (Moià) 
10€ (socis 5€)
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR