placeholder

TEMPUS TRIO

ARTISTES RESIDENTS

Maria Tió, violí - Ferran Bardolet, violoncel - Ricard Rovirosa, piano
ARTISTES RESIDENTS

Aquest segon concert dels artistes residents de Joventuts Musicals de Moià i el Festival Viñas ens permetran una coneixença més íntima del TEMPUS TRIO. D'una banda amb l'assaig obert i col·loqui que han ofert previ al concert hem pogut atançar-nos al seu dia a dia i al seu vessant més personal. De l'altra, el repertori que ens ofereixen és també molt íntim.

En primer lloc, el juvenil, dolç i sentimental trio de Debussy, que és la primera obra extensa escrita per aquest compositor als 18 anys, i per tancar el concert el primer trio de Mendelsssohn. Després d'escoltar-lo, Schumann digué que Mendelssohn era el Mozart del segle XIX, capaç d'entendre clarament les contradiccions del seu temps i de reconciliar-les.

Entre mig sentirem una obra d'absoluta actualitat: Pax, de Pedro Pardo. Una al·legoria de segur ben compardida per tots.

 

Programa

CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)
Trio en sol major, L. 3 (1880)

PEDRO PARDO (1974)
Pax, al·legoria per la pau (2021)

FELIX MENDELSSOHN (1809-1847)
Trio núm 1, en re menor, op 49 (1839)

Veure biografies

Biografies

TEMPUS TRIO

Fundat al 2018 per la violinista Maria Tió, el violoncel·lista Ferran Bardolet i el pianista Ricard Rovirosa, el Tempus Trio, és reconegut per la crítica i el públic com un dels més prometedors de la seva generació, cultivant importants èxits en diferents concursos i certàmens internacionals, entre els quals destaquen el primer premi del Concurs Internacional de Música “Grand Prize Virtuoso 2019” a Brussel.les, la Medalla de Platí (primer premi) del “WPTA Singapore International Music Competition 2019”, la Medalla de Plata del “2nd Vienna International Competition 2020”, el premi especial del “Concurs Internacional BBVA Montserrat Alavedra 2021” i el 3r premi del "Rising Stars International Competition Berlin 2022".
En l'actualitat, el Tempus Trio finalitza un Màster de Música de Cambra a la prestigiosa Universiät Mozarteum de Salzburg amb el professor Cibrán Sierra Vázquez, violinista del Cuarteto Quiroga. També són convidats a la “European Chamber Music Academy” (ECMA) de Viena i són artistes seleccionats pel programa artístic "Le Dimore del Quartetto" de Milà.
La seva agenda de concerts els ha portat als escenaris europeus i gràcies a les seves residències artístiques, estan explorant el repertori clàssic i de nova creació. Durant la temporada 20/21 van ser "Artistas en Ruta", grup resident seleccionat per la "Asociación de Intérpretes de España" (AiE). Actualment, gaudeixen de dues residències artístiques: el cicle de concerts "Schlosskonzerte Mirabell" a Salzburg i són artistes residents de Joventuts Musicals de Moià.

Ferran Bardolet, violoncel
Grau Superior de Música (ESMUC, Barcelona), Cursos avanzados (Escuela Reina Sofía Madrid), Master of Kammermusik (Hochschule Hannover), Master of Arts, Kammermusik Klaviertrio (Universität Mozarteum, Salzburg) Primer cello de la Salzburg Chamber Soloists, 1r Premi 10è Concurs Nacional ciutat de Xàtiva.

Maria Tió, violí
Grau Superior de Música (ESMUC, Barcelona), Bachelor of Arts, Violine Konzertfach (Univ. Mozarteum), Master of Arts, Violine Konzertfach (Univ. Mozarteum), Master of Arts, Kammermusik Klaviertrio (Universität Mozarteum, Salzburg), Concertino a la Philharmonie Salzburg, Artista resident a la Yehudi Menuhin Foundation of Brussels.

Ricard Rovirosa, piano
Bachelor of Music (HONS) Piano Performance (GSMD), Master of Performance, Guildhall Artist (GSMD), Master of Arts, Kammermusik Klaviertrio (Univ. Mozarteum), Doctor of Music. Piano Performance (Guildhall School of Music and Drama, Londres (GMSD), 1r Premi Oxford Music Festival, CD debut com a solista als estudis d’enregistrament Abbey Road de Londres.

Una proposta de

Grup Resident
Tempus Trio
Tempus Trio
29/10/22
18:00 h
Auditori de Sant Josep (Moià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR