placeholder

TRIO JAKOB

CLÀSSICA: CAMBRA

Manuel de Almeida Ferrer, violí | Carla Peña, violoncel | Imanol Casan, piano
ROMANCE
El romanticisme ha estès la seva influència en tots els aspectes del pensament occidental. Ha donat forma al món durant els últims dos-cents anys i continua fent-ho avui dia. Amb aquest programa de concert, el Trio Jakob vol explorar les subtileses d’aquest moviment cultural deixant que la música parli per si mateixa amb dos trios amb piano de Beethoven i Xostakóvitx.
Completa el programa l'estrena d'una obra d'Octavi Rumbau, l'actual compositor resident de la Xarxa de JM i recent guanyador del Premi Reina Sofia de Composició Musical que atorga la fundació de Música Ferrer-Salat.

Programa

BEETHOVEN: Trio amb piano en Mi bemoll major, Op. 70/2

RUMBAU: Stealing time D (obra estrena)

XOSTAKÒVITX: Trio amb piano en Do menor núm. 1, Op. 8

Veure biografies

Biografies

TRIO JAKOB és una formació resident als Països Baixos que aprofundeix en el repertori de trio amb piano creant un so únic a través de tres personalitats. Des de la seva creació el 2014, ha treballat amb destacats músics amb la finalitat d’explorar noves formes d’interpretació: Dirk Mommertz, Heime Muller, Peter Nagy, Claire Désert, Quartet Casals. En l’actualitat formen part de la NSKA (l’acadèmia holandesa de quartet de corda) i de l’acadèmia francesa ProQuartet (becats per ProQuartet i per la fundació francesa ADAMI).
El Trio Jakob ha estat guardonat amb primers premis en diversos concursos internacionals, entre els quals es troben el XVI Concurs Internacional de Música de Les Corts, a Barcelona, el II Concurs Cambra Romànica a Andorra i La Follia Nuova a Itàlia, que inclou un enregistrament professional en el Metro Rec Studio. També han estat guardonats en el Concurs de Música de Cambra de Joventuts Musicals d’Espanya i han rebut el premi Champagne Maillard el concurs FNAPEC de França.
El Trio Jakob ha actuat en sales i festivals internacionals com ara Fundación Juan March, Fringe Festival de Torroella de Montgrí, Livorno Music Festival a Itàlia, el cicle de concerts Jardí dels Tarongers a Barcelona i el cicle Dimarts Musicals de la Fundació Vital a Vitòria i a la ràdio portuguesa Antena 3-rtp. Actualment, el conjunt forma part de la xarxa Le Dimore del Quartetto, i ofereix residències i concerts en patrimoni històric europeu.
 
OCTAVI RUMBAU Nascut a Barcelona el 1980. Pianista de formació clàssica, inicia els seus estudis de composició a Barcelona amb Enric Palomar i Agustí Charles. Més tard, es trasllada a París a l'École Normale de Musique de París amb Yoshihisa Taïra (2001/2004) i, posteriorment, al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París (CNSMDP) on obté els Premis de Composició amb Frédéric Durieux i d'Orquestració amb Denis Cohen (2007/2012). En paral·lel, realitza el cursos 1 anual d'informàtica musical de l'IRCAM. L'any 2021 rep el XXXVIII Premi Reina Sofía de Composició Musical. Al llarg dels últims anys ha rebut diverses distincions entre les quals el premi Concurs de Composició Frederic Mompou, el premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat; el Premi "Concurso de Composición Colegio de España y del Instituto de las Artes Escénicas y de la Música" (INAEM), l'ajuda per a creadors de la Fundació Phonos i el premi Berliner Opernpreis. Durant els últims anys, ha rebut el suport de diferents institucions, entre les quals la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura espanyol.
Les seves obres són interpretades en nombrosos concerts, encontres i festivals d'arreu d'Europa i Amèrica del Nord. Ha rebut encàrrecs de l’Auditori de Barcelona, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Fundació Tàpies, ME_MMIX, Bcn216, CrossingLines, Festival d’Òpera de Butxaca, UMS'n JIP/Festival Mixtur, Duo Links, Laps ensemble, Rémi Durupt, Miguel-Ángel Lorente, Víctor de la Rosa, Miquel Bernat, etc. També ha col·laborat, entre altres, amb l’Ensemble Multilatérale, Taller Sonoro, Spanish Brass Luur Metalls, Funktion, Orchestre de la Lorraine, Orquestra de las Islas Baleares, Alberto Menchén, Jan Gerdes, Miquel Bernat, Erica Wise, Philippe Spiesser. Fou el compositor convidat a l'Auditori de Barcelona durant la temporada 2017/2018.

Una proposta de

Segon premi de la 101ª convocatòria del Concurs de Joventuts Musicals d'Espanya, modalitat de música de cambra
Trio Jakob
Trio Jakob
15/04/23
18:00 h
Auditori de Sant Josep (Moià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR