placeholder

TEMPUS TRIO Camerata Penedès

CONCERT DEL 25è ANIVERSARI de JM Moià

Maria Tió, violí - Ferran Bardolet, cello - Ricard Rovirosa, piano - ELENA REY, concertino directora
El Triple Concert de Beethoven

Ens plau celebrar el nostre 25è aniversari d'activitat amb un concert inèdit en terres Moianeses i amb el nostre Grup Resident, el Tempus Trio, com a solistes de luxe per interpretar una obra molt especial: el Triple concert de Beethoven, per a violí, cello, piano i orquestra.

Vint-i-cinc anys de programació musical a Moià i a la comarca de la mà d'una entitat sense ànim de lucre, que funciona gràcies al treball continuat i desinteressat dels integrants de la seva junta i que representen l'esperit d'aquest moviment internacional creat el 1940 a Bèlgica, Jeunesses Musicales, i que amb el temps ha estat qualificat per la UNESCO com el moviment cultural juvenil més important del món.

És aquest esperit el que ens guia dia rere dia a programar i impulsar la carrera de joves músics com els que per enèssima vegada us presentem avui.

I que sigui per molts anys, amb la complicitat de tots vosaltres, el públic.

Programa

ELGAR: Serenata per a cordes Op. 20

LEONIE HOLMES: Preludi per a cordes

BEETHOVEN: Triple concert per a violí, violoncel i piano i orquestra, en Do Major, Op. 56

Veure biografies

Biografies

El Tempus Trio neix de l’anhel d’explorar el gran repertori per a piano trio i, paral·lelament, cercar un diàleg contemporani per continuar desenvolupant la literatura de la seva formació. Els crítics l’han descrit com una de les formacions cambrístiques més prometedores de la seva generació. Han cultivat importants èxits en diferents concursos i certàmens internacionals, entre els quals destaquen el primer premi del Concurs Internacional de Música “Grand Prize Virtuoso” a Brussel.les, la Medalla de Platí (primer premi) del “WPTA Singapore International Music Competition”, la Medalla de Plata del “2nd Vienna International Competition”, el premi especial del “Concurs Internacional BBVA Montserrat Alavedra” i el 3r premi al “Rising Stars Berlin International Competition”. En aquest any 2023 han guanyat el primer premi ex-aequo al concurs internacional “Città di Padova” i el primer premi del “Petrichor International Music Competition” de Nova York, EUA.
En l'actualitat, el Tempus Trio finalitza un Màster de Música de Cambra a la prestigiosa Universiät Mozarteum de Salzburg amb el professor Cibrán Sierra Vázquez, violinista del Cuarteto Quiroga. També són convidats a la “European Chamber Music Academy” (ECMA) de Viena i són artistes seleccionats pel programa artístic "Le Dimore del Quartetto" de Milà.
La seva trajectòria professional engloba una mirada polifacètica que es materialitza en importants masterclasses i festivals europeus. Durant la temporada 20/21 van ser "Artistas en Ruta", grup resident seleccionat per la "Asociación de Intérpretes de España" (AiE). També han estat artistes residents del cicle de concerts “Schlosskonzerte” del Palau de Mirabell de Salzburg. Actualment, gaudeixen de ser els artistes residents de Joventuts Musicals de Moià.

Camerata Penedès és l'orquestra de cambra resident a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès. Després de més de deu anys compartint escenaris, el projecte es transforma, esdevenint així Camerata Penedès. D'aquesta manera s'inicia una trajectòria on la dignitat professional, l'economia social i solidària, l'arrelament al territori i la qualitat musical esdevenen els nostres pilars. 
L'orquestra l'integren músics formats en alguns dels conservatoris europeus més prestigiosos (com Salzburg, Colònia, Düsseldorf, Freiburg o Basel) i amb una àmplia trajectòria professional com a col·laboradors habituals de les principals orquestres del país com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra del Palau de les Arts, l'Orquestra de Cadaqués o Le Concert des Nations.
Recentment han col·laborat amb alguns dels artistes més rellevants del panorama musical actual com Elena Rey, Pablo Barragán, Sara Bitlloch o Lorenzo Coppola. A banda, hem arribat a festivals de gran prestigi com el de Música en Segura de Jaén, Músiques religioses de Vic o Pati Cultural de Girona. Durant la temporada 2022-2023 l'orquestra s'estrenarà a la sala gran de l'emblemàtic Palau de la Música Catalana.

 

 

 

 

 

Violins primers: Elena Rey, concertino - Ernest Martinez - Clara Vázquez - Sara Balasch - Abel Antón
Violins segons: Marina Arrufat - Laia Pujolassos - Javi González - Rubén Méndez
Violes: Nina Sunyer - Gemma Pujol - Núria Pujolràs
Violoncels: Irma Bau - Àlex Olmedo - Eduard Raventós
Contrabaix: Felipe Contreras - Roger Azcona
Flauta: Gustavo Villegas
Oboès: Guillem Vilar - Carla Aguilar
Clarinets: Robindro Nikolic - Joan Roca
Fagots: Pepa Fusté - Antonio López
Trompes: Marc Anguera -Jorge Navarro
Trompetes: Josep Lluís López - Guillem Rodríguez
Percussió: Miquel Vich

Una proposta de

Grup Resident de Joventuts Musicals de Moià
Tempus1Moia
Tempus1Moia
11/03/23
18:00 h
Les Faixes (Moià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR