placeholder

STABAT MATER - Giovanni Battista PERGOLESI

Divendres 29 de març 20.30 h, Església de Sant Martí de Palafrugell

SOLISTES

Indira Ferrer, Soprano - Rimma  Khismatullina, Mezzosoprano - Paul Aguilar, Direcció

QUARTET DE CORDA

Marina Ivanenko, I Violí - Natalia Klymyshin, II Violí - Natalia Ursataia, Viola - Alena Tikmanovich, Violoncel

 

L'Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi és una de les fites de la música sacra de tots temps. Parla de dolor de Maria als peus de Jesús crucificat, de l'entrega i la incondicionalitat de l'amor i s'interpreta a tot el món per Setmana Santa. El compositor italià el va escriure el 1736 i, uns anys després, el geni del barroc i, per molts, el pare de la música clàssica Johann Sebastian Bach, va prendre la partitura de compositor Italià i la va expandir orquestralment fent la seva pròpia versió de l'Stabat Mater. El resultat va ser la cantata BWV1083,Tilge, Höchter meine Sünden  (Esborra, Altíssim, els meus pecats).

 

Programa

Programa de mà: 

ENTRADA GRATUÏTA

 

FES-TE'N SOCI!

 

Quota anual: 30€

 

 

Entrada gratuïta a tots els concerts programats. Descomptes i avantatges a altres entitats col·laboradores arreu de Catalunya.

 

 

https://asociaciones.jmspain.org/palafrugell/ca/fes-te-soci.html

 

 

 

Veure biografies

Biografies

INDIRA FERRER, soprano

Estudia cant amb la soprano Mercè Puntí, posteriorment realitza estudis de perfeccionament amb Joyce Lee Fieldsen, Montserrat Caballé, Dalton Baldwin, Alejandro Zabala, Emma Kirkby, Chantal Botanch etc. Ha cantat al Palau de la Música Catalana, Gran Teatre de Liceu, , Palau Sant Jordi, Palau de la Llotja de Mar, Cercle del Gran Teatre del Liceu, temple Expiatori de la Sagrada Família (durant la Missa Internacional) de Barcelona, Auditori i Palau de Congressos de Girona, Festival del Castell de Santa Florentina de Canet de Mar, Palau Mar i Cel de Sitges, Teatre Kursaal de Manresa, Auditori UNIM de Terrassa, Auditori Ateneu de Madrid, Universitat de Sevilla, Auditori del Gran Casino d’Aranjuez, Auditori "Eras de la Sal" al Festival d'Havaneres de Torrevieja, Auditori Enric Granados de Lleida, Catedral de la Seu Vella de Lleida, Auditori Camp de Mart de Tarragona, Teatre Bartrina de Reus, Teatre de la Faràndula de Sabadell, Teatre Jardí de Figueres, Festival Líric dels Països
Catalans (Banyuls –sur-mer), Teatre Bretón de Logronyo, König Albert Theatre de Bad Elster i Tuttlingen Auditorium de Tuttingen (Alemanya), entre d'altres.

Ha estat convidada durant cinc anys consecutius, per part d'importants institucions cubanes, per tal de realitzar diferents recitals a prestigiosos escenaris de l'Havana, com ara: El Teatre Amèrica, Teatre Nacional de Cuba,  Sala Cervantes, Ambaixada Espanyola a l'Havana, Museu de les Belles Arts, Seu del Teatre Espanyol,  Aula Magna del col·legi de Sant Gerónimo, Museu Nacional de la música etc. Recentment ha realitzat una gira de concerts per Mèxic destacant actuacions al Museo del Virreinato, seu de l’Orfeó Català de Mèxic, Conservatori Nacional de Mèxic, Fundació Jose Luís Cuevas, Fundació Miguel Alemán etc.

Ha enregistrat treballs discogràfics per PICAP, EMI-ODEON, Columna Música.

 

RIMMA KHISMATULLINA KHISMATULLINA, mezzosoprano

Rimma Khismatullina va néixer a Ufá, Rússia. En aquesta ciutat va fer els estudis musicals tot i graduant-se en l'especialitat de Cant al Conservatori Superior de Música i d'Art. Més tard es perfeccionà a l'  Accademia del Teatro Città di Pegli (Pesaro) a Itàlia amb Raina Kabaiwanska i amb Mario Melani. La seva carrera internacional comença l'any 2.000 i des d'ençà ha cantat en teatres i auditoris de gran prestigi i ha participat en importants Festivals com ara: la Filharmonia Nacional d'Ufá (Rússia), la Filharmonia d'Oslo (Noruega), la Sala Tchaikovski a Moscú (Rússia), el Teatre Nacional de Praga (República Txeca), el Teatre Lliure a Barcelona (Catalunya, Espanya), el Teatre Principal de Mallorca (Illes Balears, Espanya), al Festival Internacional d'Opera de St. Margarethen (Austria), el Festival de la Porta Ferrada (Catalunya), l'Auditori Nacional de Madrid (Espanya), l'Auditori Teatre de Granollers (Catalunya), i l'Auditori de Girona (Catalunya) entre d'altres.

El seu repertori operístic i oratori va des del barroc fins a la zarzuela española passant pel classicisme, el romanticisme francès i el belcanto italià.  

La seva trajectòria professional inclou diverses col.laboracions amb directors d'orquestra com ara: Enrique Ricci, Jorge Rubio, Miguel Ortega, Rolf Weikert, Salvador Brotons, Emmanuel Siffert, Ricardo Estrada, Pablo Heras i d'altres personalitats del món musical. 

Ha participat en nombrosos cicles de concerts, festivals i produccions d'òpera a Rússia, Eslovaquia, Austria, Itàlia, Holanda, Noruega, Suïssa, Portugal i Espanya.

 

PAÚL ALBERTO AGUILAR D'AZCUÉ, Director de cor i orquestra

Va néixer a la Ciutat de Mèxic. Llicenciat en Direcció d'Orquestra per la”Associated Board of The Royal School of Music” de Londres. Els seus estudis musicals també els ha realitzat al Conservatori Nacional de Música i la Escola Superior de Música de l'INBA, la Facultat de Música de la UNAM, a la Escola de Música “Vida i Moviment” del Centre Cultural Ollin Yoliztli, al Conservatori Umberto Giordano a la Ciutat de Foggia-Itàlia,i a l'Escola de Direcció d'Orquestra i Banda “Navarro Lara” a la Ciutat de Còrdova, Espanya. S'ha presentat a les principals sales, recintes i auditoris de la Ciutat de Mèxic i de diversos Estats de la República. Ha rebut invitacions per presentar-se a diferents Festivals Corals a Espanya, Brasil, Equador, Colòmbia i Cuba.Com a Director orquestral s'ha presentat amb l'Orquestra Simfònica Carlos Chávez,l'Orquestra Philharmonia Trinitate, l'Orquestra de Cambra de la Ciutat de Mèxic i l'Orquestra Simfònica de l'Institut de la Joventut de la Ciutat de Mèxic. L'any 2011 va ser Director Artístic de l'Orquestra Simfònica de l'Institut de la Joventut del Districte Federal i Director Assistent de l'Òpera “La Fille du Regiment”amb el Cor de l'Òpera i l'Orquestra del Teatre de Belles Arts al“Palau de Belles Arts” de la Ciutat de Mèxic.

El desembre del 2022 va rebre un Doctorat Honoris Causa per part de la Conferència Internacional de la Comunitat Universitària (CICU) per la seva trajectòria artística a l'àmbit musical.

Actualment és director artístic de l'Ensamble Coral Bel Canto, de la Massa Coral de l'Orfeó Català de Mèxic i Coordinador dels Dissabtes Corals de la dita institució, de l'Ensamble Coral Voces Unitum, director artístic de la Chamber Orchestra i Master Cedros Norte, subdirector del Departament d'Art i Cultura del Col·legi Cedros Nord i docent a la Universitat Panamericana.

 

ALENA TIKHMANOVICH TIKHMANOVICH,  violoncel·lista

Llicenciada, amb menció de matrícula d'honor a la Universitat de Cultura de Bielorússia com a  violoncel·lista.

 Ha participat en nombrosos concerts a escenaris de prestigi com la Sala de concerts de Minsk, el Palau Nacional Bielorús, la Sala "Oktaborski" a Saint Petersburg o la Sala "Rossia" a Moscou,  i també a diversos festivals de música ortodoxa. 

El 2004 decideix venir a Catalunya a on alterna la interpretació musical, amb la docència.  Actualment, és professora de violoncel i piano al Consell Comarcal del Gironès i participa activament  en concerts, actes culturals i festivals a França i Espanya, i està molt compromesa amb la vida cultural de la ciutat de Girona. 

 

Stabat Mater 2024
Stabat Mater 2024
29/03/24
20:30 h
 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR