placeholder

CONTRASTOS

Trio Da Vinci: Maria Florea, violí; Marion Platero, violoncel; Àlex Ramírez, piano

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) / Trio en Re M, op.70 no.1, "Fantasma" (25’ aprox.)

Gaspar Cassadó (1897 - 1966) / Trio en Do M (20’ aprox.)

Maurice Ravel (1875 - 1937) / Trio en la m (29’ aprox.)

 

CONTRASTOS

Al llarg de la història, la gran majoria de músiques d’arreu han begut del folklore i de la cultura popular. Tot i així, aquestes aproximacions al folklore han sigut realment molt diverses, depenent de l’època i de la nacionalitat del compositor.
Aquest programa és una clara mostra d’aquests contrastos, des de l’assimilació de la música popular centreeuropea en compositors com Beethoven, fins a la influència d’Andalusia a la música de Cassadó, o les ressonàncies orientals i basques a la música de Ravel.


 

TRIO DA VINCI

La Maria, la Marion i l’Àlex, actuen regularment, com a solistes o com a músics de cambra, a algunes de les sales de concert més importants d’Europa.
Inspirats i formats musicalment per alguns dels músics de cambra més destacats de les darreres dècades (Rainer Schmidt i Clemens Hagen del Hagen Quartett, Bernard Greenhouse del Beaux Arts Trio, Heime Müller de l’Artemis Quartet, o Christophe Coin del Quatuor Mosaïques, entre d’altres), han compartit escenari repetidament en formacions de duo des del 2015.
El juny del 2018, esperonats per la complicitat sorgida tant a nivell musical com personal, i la passió que els uneix per la música de cambra, decideixen formar el Trio Da Vinci (establert entre Barcelona i París), per poder aprofundir en el repertori de trio amb piano, un dels repertoris més rics i prolífics de la història de la música de cambra.
Des de la seva fundació han actuat a Espanya, França i Àustria.
El passat mes de març van debutar com a trio a l’Auditori de Barcelona dins el festival “Emergents”. Durant el 2021 també actuaran al prestigiós festival Pau Casals de Prades (França), i a la "Sala cu Orga" de Chisinau (Moldàvia).
Recentment han guanyat la 14a edició del Premi Montserrat Alavedra de música de cambra (Terrassa), que els durà a actuar durant la propera temporada a algunes de les sales i festivals més emblemàtics del país.

21/05/21
20:00 h
Teatre Principal 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR