placeholder

PARCOURS PRESENTA ÁTROPOS

Miquel Vich Vila, percussió; Helena Otero Correa, saxo

Venda d'entrades a la taquilla del teatre Principal o en línia en aquest enllaç

PARCOURS presenta Átropos, un concert creat al voltant de la peça homònima de la compositora argentina Rocío Cano Valiño, que ha estat encarregada pel grup i premiada amb el suport de IBERMÚSICAS. El programa es completa amb altres obres encarregades i estrenades anteriorment per aquesta formació, així com una transcripció pròpia de Hyxos de Scielsi.

Aquest concert pretén mostrar no solament el treball realitzat pel dúo durant els últims anys, sinó que també busca reflectir la seva raó de ser: PARCOURS busca col·laborar amb les noves generacions de compositors i compositores, difondre la música dels nostres dies a través de concerts amb explicacions i oferir nous formats de concert per generar noves experiències.

CV:

PARCOURS neix de la voluntat de crear una proposta artística amb un marcat caràcter expressiu i innovador. Centrat principalment en l’àmbit de les músiques de nova creació, PARCOURS es caracteritza pel treball conjunt amb creadores de qualsevol disciplina per tal d’ampliar els horitzons de la seva pràctica artística. PARCOURS és format per Miquel Vich Vila (percussió) i Helena Otero Correa (saxo) l’any 2014 a l’ESMUC. Des de llavors, el grup ha participat en les edicions de 2015 i 2017 del festival de música contemporània IMPULS (Graz, Àustria), han estat finalistes del Tribuna Sax Ensemble, tocant en els festivals de música de Tres Cantos 2018 i el festival Música per al Tercer Mil·lenni 2018 i han participat al Festival Barcelona Modern 2019. Les ganes d'explorar altres possibilitats expressives i de comunicació més enllà del format de concert ha portat el grup a crear l'espectacle [IM]Perceptions que han realitzat en els festivals "Detours de Babel" de 2018 ( Grenoble) i "What's Up?" 2019 (Lyon), a participar en el cicle "Música i Cinema" (2018) de LaCapsa del Prat de Llobregat col·laborant amb l'artista "c r n d s" o ha oferir tallers/concert sobre noves músiques al Conservatori Professional de Música de Lugo el 2017 i a l'Escola Municipal d'Arts en Viu del Prat de Llobregat el 2021. El grup ha treballat amb compositors i compositores com Gerard Valverde Ros, Joan Gómez Alemany, Gemma Ragués, Voro García, Marc García Vitoria o Rocío Cano Valiño, entre d'altres.  

Recentment han enregistrat el seu primer treball discogràfic "noves tradicions" amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, han sigut becats per Ibermúsicas per crear una nova peça amb la compositora argentina Rocío Cano Valiño que estrenaran el proper desembre de 2021 i durant la temporada 2021/22 seran artistes residents a l'Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell per desenvolupar el projecte "Light Wall System".  

Aquest projecte compta amb el suport de les “Ayudas de Ibermúsicas a Residencias Artísticas

Programa

Átropos

Schlössle (2017), Rocío Cano Valiño (1991-)

Hyxos (1955), Giacinto Scielsi (1905-1988)

Dialogues (2019), Gemma Ragués (1993-)

Okno (2020), Rocío Cano Valiño

Azhan I (2018), Joan Gómez Alemany (1990-)

Átropos (2021), Rocío Cano Valiño  (estrena mundial)

01/12/21
19:15 h
Saló del Teatre Principal de Sabadell 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR