placeholder

ALBERT GUINOVART

REPERTORI ESPANYOL

Albert Guinovart, piano

Venda d'entrades

Concert extraordinari

Continuant amb la residència a Sabadell per a Joventuts Musicals de Sabadell en cinc concerts al Teatre Principal, Albert Guinovart ha triat un programa de música espanyola. És una música que li és molt propera i que ha enregistrat al llarg de la seva carrera (Albéniz, Granados i Turina, per a Harmonia Mundi; Rodrigo per a EMI).

Es un tipus de repertori s'aprecia molt per la dificultat del seu pianisme i per les seves melodies sempre combinades amb ritmes que neixen de l’observació del folklore.

Comença el programa amb els compositors catalans més influents de principis de segle XX, Albéniz i Granados. D’Albéniz ens ofereix una partitura molt atractiva però molt poc tocada, una petita col·lecció de valsos anomenada “L’Automne”, que són una delícia i ens transporten als salons de l’època.

A continuació, de Granados interpretarà una de les seves obres cabdals, els “Valsos Poètics”, que inclouen petites joies amb caràcters molt diferents.

Després vindrà el torn al compositor de Sagunt, Joaquín Rodrigo, que va compondre aquestes “Tres Evocaciones” molt en el gust andalusista, però que deixa entreveure el seu particular estil, influenciat també pels mestres antics. És una partitura virtuosística i de gran impacte.

De les seves partitures ha triat una col·lecció de valsos, que homenatja a Granados amb el mateix nom que els seus, Valsos Poètics. Va ser estrenada al Primer Festival de Cervera (2011), dedicat a la figura de Granados. Va prendre les mateixes tonalitats i aires que els del mestre lleidatà, però amb una música original, i que després de l’enregistrament per a Sony, ha esdevingut una peça clau del seu repertori.

Per acabar el concert proposa una obra molt coneguda i apreciada pel públic, les “Danzas Fantásticas” de Turina, autèntic cavall de batalla per a pianistes.

Programa

L’AUTOMNE. Vals, Op. 170...........................ISAAC ALBÉNIZ

VALSOS POÈTICS..........................................ENRIC GRANADOS

TRES EVOCACIONES....................................JOAQUÍN RODRIGO
I. Tarde en el parque
II. Noche en el Guadalquivir
III. Mañana en Triana

VALSOS POÈTICS...........................................ALBERT GUINOVART

DANZAS FANTÁSTICAS.................................JOAQUÍN TURINA
I. Exaltación
II. Ensueño
III. Orgía

11/11/22
20:00 h
Teatre Principal (Sabadell) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR