placeholder

MARIA RIBERA, guitarra

Música de Pujol

Concert de guitarra solista, Emili Pujol.

Música de Pujol, guitarrista i compositor català que va tocar i compartir molta música i art a Sabadell les primeres dècades del 1900. Aquest concert es pot fer en llocs Petits, auditoris o sales grans, la guitarra s'adapta a tots els racons i sols caldria tenir en compte la sonorització per l'instrument.

Pensem que aquest concert amb una Guitarra històrica construïda fa 100 anys seria ideal per aquesta situació guitarrística que havia viscut Sabadell al segle passat, i que en format de concert temàtic podria fer reviure aquell especial moviment cultural que s'havia viscut. La imatge que aquí els presentem és un dels molts records que queden d'aquella història guitarrística viscuda a Sabadell.

Programa

PROGRAMA DEDICAT A

EMILI PUJOL I VILARRUBÍ 1886-1980

Barcarolle 

Rapsodia Valenciana

Omaggio a Chopin

Scottisch Madrileny

Vals íntim

Manola del Avapies

Seguidilla

Estudi romàntic

Sevilla

Romanza 

Guajira

Veure biografies

Biografies

Guitarrista nascuda a Guissona (Lleida), es doctorà en Història de l'art havent realitzat una tesi en la qual es perfila la història de la guitarra i la vida d'Emili  Pujol. En motiu d'aquesta tesi, l'IEC li atorgà el premi Sant Jordi 2019 a millor tesi d'història de l'art  (Premi Josep Pijoan). 

El 2020 publicà EMILI PUJOL VILARRUBÍ, RETRAT D'UN GUITARRISTA, un volum on no sols hi descobrim la biografia del guitarrista...

Ha estat invitada per oferir concerts, màsters i formar part de jurat a diversos indrets d’Europa, Xina, Japó, Argentina... 

Pel que fa a enregistraments: el cd "MARIA RIBERA GIBAL INTERPRETA EMILI PUJOL" es publicà el 2018. Ha col·laborat en gravacions del Museu de la música, tocant algunes de les guitarres històriques més importants de la col·lecció (de Torres, García...). 

L'any 2011, Maria presentà el documental “Emili Pujol, mestre de vida”. 

Com a Doctora especialitzada en musicologia ha comissariat exposicions com la del Palau de la Música (2019), ha treballat en arxius i llegats, i regularment col·labora en publicacions i imparteix conferències i màsters sobre història de la guitarra. Porta la secció "Sis Cordes" del programa "El Taller del luthier" de Catalunya música, per suposat, una secció dedicada a la guitarra.

Llicenciada al Conservatori Superior del Liceu en l’especialitat de guitarra de la mà de Guillem Pérez Quer, realitzà seguidament un Màster de Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i posteriorment el Doctorat en Història de l'art a la Universitat de Barcelona. 

Feu també un Màster d'interpretació de la guitarra a la Universitat d'Alacant, estudiant amb grans mestres com David Russell, Manuel Barruecos, els germans Assad, Paul O'Dette entre altres. 

També ha rebut consells dels mestres Armando Marrosu, Carles Trepat, Eli Kassner, entre altres, i al llarg de la seva trajectòria ha estat premiada i becada per AIE, Banc Sabadell...

Actualment és també la directora i gestora cultural de Les Jornades de Guitarra de Catalunya. Compagina aquesta tasca amb la pedagogia, com a professora de guitarra, a més a més dels concerts que ofereix en solitari i en grup, o de les conferències i altres tasques de divulgació guitarrística.

22/02/23
19:15 h
Saló del Teatre Principal (Sabadell) 
5€
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR