placeholder

MOONWINDS ENSEMBLE

Joan Enric Lluna, clarinet; Carles Civera, violí; Salvador Bolón, violoncel; Juan Carlos Garvayo, piano

Venda d'entrades

Moonwinds neix de la iniciativa artística de Joan Enric Lluna, reunint destacats intèrprets d'instruments de vent per formar un grup estable de música de cambra. Moonwinds treballà la música clàssica com a base del seu repertori: Mozart, Haydn, Beethoven, i recuperà música de Vicent Martín i Soler. Al seu repertori es troben les grans obres del Romanticisme: Dvorak, Schubert, Mendelshonn i Strauss, i en els darrers anys ha encarregat i estrenat obres de compositors com César Cano, Blai Soler, Emilio Calandín, combinades amb repertori actual de compositors com Arvö Part, Sir J. Tavener, J. Horovitz, T. Hosokawa o B. Casablancas.

Els integrants del grup compten amb una trajectòria professional exemplar dins les més destacades orquestres i centres docents de tot Europa. La filosofia bàsica del grup parteix sempre de la combinació entre grans instrumentistes i bons amics al voltant de la seva passió per la música de cambra.

Programa

Benet Casablancas

Poema
   Larghetto

Estampes de Kwaidan
   I. Reconciliació (Lento e mesto – sùb. Più mosso – Molto Lento)
   II. Yuki-Onna (Lento e lontano – sùb. Più mosso - Statico)
   III. En una tassa de te (Calmo. Liberamente e rubato. Con moto)
   IV. Sobre un mirall i una campana (Lento – Quasi senza tempo)

Introducció, cadenza i ària
   Introducció
   Cadenza
   Ària

L.V. Beethoven

Trio op.38 en Si b major
   1. Adagio - Allegro con brio (E b major)
   2. Adagio cantabile (A b major)
   3. Tempo di Menuetto (E b major)
   4. Theme con Variazioni. Andante (B b major)
   5. Scherzo. Allegro molto e vivace - Trio (E b major)
   6. Andante con molto, alla marcia - Presto (E b major)

INTÈRPRETS
Joan Enric Lluna, clarinet
Carles Civera, violí
Salvador Bolón, cello
Juan Carlos Garvayo, piano 

Veure biografies

Biografies

Moonwinds neix el 2006. El seu primer i segon CD amb Harmonia Mundi es dedicaren a Mozart (Gran Partita) i a Martín i Soler amb la transcripció de l'òpera “Una cosa rara”, que juntament amb altres obres del mateix compositor es presentà al Cadogan Hall de Londres. El tercer CD conté les Serenates de W.A. Mozart.

Moonwinds protagonitzà l'obertura de la presidència espanyola de la Comunitat Europea el gener del 2010 al Victoria & Albert Museum de Londres, convidat per l'Ambaixada d'Espanya a la capital britànica.

Durant la temporada 2012-2013 Moonwinds fou un grup resident a l'Auditori de Barcelona. Des 2015 el grup s’ha ampliat afegint instruments de corda i convidats especials com J.C. Garvayo, actuant com a Moonwinds Ensemble.

El 2017 tregué el CD dedicat a la recuperació de música de dos músics de la Generació de la República: Salvador Bacarisse i Jesús Bal i Gay. El 2020 s’inaugurà el projecte pedagògic-musical: Moonwinds Sinfónic amb Josep Colom com a solista convidat. El 2022  realitzà l'enregistrament del CD Música per a Clarinet de Benet Casablancas, amb Josep Colom i JC Garvayo.

Actualment treballen en l'enregistrament i estrena de la recuperació històrica “Un viatge a Nàpols. La música de dos ballets inèdits” de Martín i Soler. És un gran projecte que va des de l'enregistrament a l’estrena del CD del mateix nom i que es preveu tingui una gran projecció de futur.

27/10/23
20:00 h
Teatre Principal de Sabadell 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR