placeholder

DUO PRAT

Duos de Kodály i Ravel per a violí i violoncel

Bernat Prat Sabater, violí; Oriol Prat Sabater, violoncel

Venda d'entrades

Vuit cordes i dos arquets són, a priori, pocs elements per crear una obra musical. Paradoxalment, som davant dues partitures d’una riquesa en textures, timbres, ritmes, caràcters i expressions aclaparadora. El fet de disposar de pocs elements va fer esprémer al màxim els dots compositius de Kodály i Ravel, que traslladen la dificultat als intèrprets amb partitures exigents i virtuoses. Les obres van ser creades a principis del segle XX i reflecteixen el reeixit i efervescent moment que vivia la música a Europa. Les arrels folklòriques hongareses són l’essència del duo de Kodály, amb ritmes frenètics i melodies colpidores. Ravel té l’ull posat cap Orient amb moments d’extrema finor harmònica i melòdica combinats amb ritmes trepidants. L’ús de la modalitat és l’element en comú que, més enllà del duo, uneix les dues obres.

Programa

ZOLTÁN KODÁLY (1882-1967) - Duo per a violí i violoncel (1914)

  1. Allegro serioso, non troppo
  2. Adagio - Andante
  3. Maestoso e largamente, ma non troppo lento - Presto

MAURICE RAVEL (1875-1937) - Sonata per a violí i violoncel M.73 (1920-22)

  1. Allegro
  2. Très vif
  3. Lent
  4. Vif, avec entrain
Veure biografies

Biografies

DUO PRAT

Bernat Prat Sabater, violí

BERNAT PRAT SABATER inicià els estudis musicals amb els seus pares i els de violí amb Sergi Bello a l’Escola de Música de Capellades. Va ser alumne de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudià violí amb Eva Graubin i música de cambra amb el ?uartet Casals i Kennedy Moretti. Va continuar la seva formació a l’Hochschule für Musik Basel, on va estudiar violí i música de cambra amb Rainer Schmidt. Durant l’etapa a Basilea va tenir l’oportunitat d’impartir classes i rebre consells de Ferenc Rados, Ralf Gothóni, Gábor Takács-Nagy, Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak i Sergio Azzolini.

Oriol Prat Sabater, violoncel

ORIOL PRAT SABATER inicia les classes de violoncel amb el mètode Suzuki i més endavant rep classes particulars d’Iñaki Etxepare. El 2012 obté els estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Damián Martínez, i de música de cambra amb el ?uartet Casals i Kennedy Moretti. El 2015 ?nalitza el màster d’interpretació amb Claudio Bohórquez a la Stuttgarter Musikhochschule. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). És professor de violoncel al Conservatori de grau professional del Liceu. Des del 2014 és, amb el seu germà Bernat, membre fundador del Cosmos ?uartet.

22/11/23
19:15 h
Saló del Teatre Principal 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR