placeholder

TEMPS DE ROMANCES

ANNA MORA, VIOLONCEL; GLÒRIA PEIG, PIANO

Venda d'entrades

Les ROMANCES, aquelles belles melodies sense paraules, evoquen sentiments expressius, amorosos, íntims on cada compositor ho fa amb el color que li és propi: des del caràcter romàntic entre amable i apassionat de Mendelssohn, somiador el de Fauré, espiritual i dens el de Strauss, fins a la profunda bellesa de Clara Schumann i l’extrema melancolia del seu marit Robert, el melodisme dels poc coneguts Laporta o Guelbenzu, la dolça poesia de Josep Vila -que avui estrenem en la versió per a violoncel- fins a la complexa senzillesa d’un jove Pau Casals.

Anna Mora i Glòria Peig han fet una tria acurada i contrastada d’aquestes peces a través d’un suggestiu viatge musical en el temps…en el TEMPS DE ROMANCES.

Tant la Glòria com l’Anna han dedicat molts anys tant a l’ensenyament com a la música de cambra en variades formacions.

La Glòria, continuadora de l’escola pianística de Ramon Coll, ha estat professora de piano i de música de cambra al Conservatori Professional de Sabadell. Ha fet recitals per Catalunya i l’estat espanyol i ha acompanyat a diversos solistes. També ha col·laborat com a pianista amb el Cor Càrmina, Lieder Cámara i amb l’Orquestra Simfònica del Vallès a més de ser la correpetidora de l’escola d’Òpera de Sabadell dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

I l’Anna, amb l’Ensemble Clara Schumann, centrat en la interpretació i difusió de dones compositores, i amb el GRUPCELLO.CAT integrat de joves i entusiastes violoncel·listes de tota Catalunya, del qual és fundadora i directora. Va ser membre a l’OSV durant uns anys, ocupant la plaça d’ajuda de solista.

L’interès per la investigació com a musicòloga ha portat l’Anna a escriure diversos llibres sobre correspondència entre Pau Casals i diversos corresponsals, l’últim publicat al desembre del 2021 per la Generalitat de Catalunya i una propera publicació al 2024 d’una exhaustiva antologia: Pau Casals. Correspondència, per l’editorial Acantilado.

Programa

Fèlix Mendelssohn (1809-1847)
     Romance sans paroles en Re M, op. 109

Gabriel Fauré (1845-1924)
     Romance op. 69

Manuel de Falla (1876-1946)
     Romanza (c. 1883)

Richard Strauss (1864-1949)
     Romanze en Fa M, op 12

————————————————————————

Clara Schumann (1819-1896)
     Primera de les 3 Romanzen, op 22 - Andante molto

Robert Schumann (1810-1856)
     Primera de les 3 Romances, op 94 
     Nicht Schnell

Antoni Laporta (1885-1957)
     Romança

Josep Vila i Casañas (1966 - )
     Romança poètica (primera audició)                                                                      

Pau Casals (1876-1973)
     Romanza (c. 1899) 

Juan María Guelbenzu (1819-1886)
     Romanza

Veure biografies

Biografies

ANNA MORA

Nascuda i formada a Barcelona compagina la seva activitat musical entre la interpretació, l’ensenyament del violoncel i la investigació musicològica. Anna se sent hereva de l’escola catalana de violoncel mitjançant els ensenyaments de Lluís Claret, Enric Casals i Bernard Greenhouse. Com a component de diversos grups de cambra ha tocat a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Japó, Corea i Estats Units.

Anna és fundadora del Clara Schumann Ensemble centrat en la interpretació i difusió de dones compositores de tots els temps. Actualment és professora al Conservatori El Musical de Bellaterra i a l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla del Vallès.

El seu mètode de pedagogia incideix en la pràctica d’ensembles de violoncel com a mitjà de formació humanística i musical i és per aquest motiu que des del 2010 funda i dirigeix GRUPCELLO.CAT amb joves violoncel·listes de tota Catalunya, els quals han actuat per tota Catalunya, Espanya, França i a diversos escenaris europeus.

L’interés per la investigació com a musicòloga l’ha portat a escriure diversos llibres sobre correspondència entre Pau Casals i diversos corresponsals, l’últim publicat al desembre del 2021 per la Generalitat de Catalunya i en preparació una antologia de les seves cartes per l’editorial Acantilado.

20/03/24
19:15 h
Saló del Teatre Principal de Sabadell 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR