placeholder

ITALIENISCHES LIEDERBUCH D'HUGO WOLF

Èlia Farreras i Cabero, soprano; Albert Cabero i Olaya, baríton; Montserrat Cabero i Pueyo, piano

Concert d'una selecció de cançons del compositor austríac Hugo Wolf, recollides en dos llibres de 46 poemes italians anònims, traduïts al alemany per Paul Heyse.

L'amor, l'humor i la sàtira conformen la temàtica d'una de les obres cabdals del repertori germànic de lied, escrita originalment per a soprano i baríton. 

Venda d'entrades

Veure biografies

Biografies

Montserrat Cabero i Pueyo, piano

Va estudiar piano amb M.Dolors Rosich, Paula Torróntegui i Miquel Farré al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i amb György Nádor a l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest (Hongria). Ha estat premiada en concursos d'àmbit nacional i estatal.

Ha fet concerts com a solista, com a pianista de Lied i de música de cambra, i amb diverses formacions corals. Més enllà de les produccions més clàssiques, ha participat en diversos concerts-espectacle: Suite del Ballet Pandora, de Robert Gerhard, en la seva versió per a dos pianos, percussió i coreografia, amb el grup Danat Dansa i els músics J. Masó i F. Armengol; El Petit Mozart, espectacle infantil músico-teatral, en el que actua com a pianista i actriu i amb el que ha ofert funcions en teatres de tot Catalunya; i en l’estrena i la posterior gravació del CD de l'òpera juvenil Sigues molt benvingut!, per a solistes, cor i piano, de G.López, amb el cor l’Escolania de Castellterçol, que dirigeixen E.Cabero i C.Farreras. 

Des de l'any 1986 forma duo amb la mezzosoprano Elisenda Cabero i Pueyo, amb la qual ha ofert concerts arreu de Catalunya.

Ha treballat com a professora de música de cambra i com a repertorista de les aules de Cant i de Violoncel al Conservatori Professional de Música de Sabadell. Actualment és professora de Piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Èlia Farreras i Cabero, soprano

Èlia Farreras-Cabero, nascuda l’any 1999 a Castellterçol (Moianès), cursà els seus estudis en l’especialitat de cant al Conservatori Professional de Música de Sabadell amb la seva mare, la professora Elisenda Cabero. Actualment cursa el grau superior d’aquesta especialitat a la Hochschule für Musik Hanns Eisler a Berlín amb la professora Britta Schwarz. Complementa la seva formació amb cursos i masterclass amb grans especialistes com ho són: Wolfram Rieger, Martin Bruns o Thomas Quasthoff. Darrerament ha estat becada per la Beethoven Haus per a realitzar un curs d’interpretació de Lied amb el tenor Christoph Prégardien.

En la seva trajectòria ha obtingut reconeixements com: el Premi d’honor del grau professional de cant al Conservatori Professional de Música de Sabadell, Menció honorífica en el Concurs de Cant BBVA, segon premi al Concurs Ciutat de Mataró 2020, o el primer premi del concurs Conxita Badia, obtingut juntament amb el quartet vocal Conxita Badia.

Ha actuat en teatres i sales de concert tan emblemàtiques com la Konzerthaus de Berlin, el Palau de la Música Catalana, l’Atlàntida de Vic, la Faràndula de Sabadell o la Deutsche Oper de Berlin, obtenint crítiques molt elogioses

Albert Cabero i Olaya, baríton

Inicia els estudis de cant amb Meritxell Olaya. Continua la seva formació a l’ESMuC on obté la titulació superior de cant amb MIreia Pintó i, posteriorment, hi cursa el Màster de lied, cançó catalana i espanyola Victoria de los Angeles obtenint matrícula d’honor en el seu recital final.

Ha rebut consells de la mà de cantants i pedagogs del cant com Carlos Chausson, Erik Halfvarson, Iréne Theorin, Dolors Aldea, Sarah Connolly d’entre d’altres.

Ha cantat com a solista en diversos oratoris i òperes. En destaquen el Requiem G. Fauré, Hezekiah de C. Schönherr, i les cantates 106 i 37 de J. S. Bach. En el camp operístic el rol de Fígaro (Le nozze di Figaro, Mozart), Apol·lo i pastor (Orfeo, Monteverdi), Schaunard (La Bohème, Puccini) i el paper de Morales (Carmen, Bizet), amb el qual va debutar a la temporada 2016-2017 dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

El juny de 2016 guanya el concurs Mirna Lacambra i accedeix al XXè curs de professionalització per a joves cantants d'òpera amb el rol de Masetto (Don Giovanni, Mozart).

En el camp de la cançó o lied ha interpretat música de G. Fauré, G. Finzi, Schubert, R. Schumann, J.Brahms. H. Wolf, F. Poulenc i B. Britten, entre d’altres. Ha rebut consells de Francisco Poyato, Assumpta Mateu, Josep Surinyac, Alan Branch i Viviana Salisi, com també classes magistrals de Wolfram Rieger, Simon Lepper i Felicity Lott.

El 2022 debuta com a new artist al festival Life Victoria en la seva temporada regular de lied.

24/04/24
19:15 h
Saló del Teatre Principal de Sabadell 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR