placeholder

BLOOMING DUO

ARPA I MARIMBA

VERZINI, KOETSIER, TIMÓN, GUINOVART, RAVEL, ALBÉNIZ, DOMÈNEC I CARCELLER

Blooming Duo és, segurament, una de les formacions de cambra més originals del país. L'arpista Esther Pinyol i el percussionista Ferran Carceller van presentar per primera vegada aquesta singular unió, d'arpa i marimba, el maig de 2012. Guardonats amb una de les Mencions d'Honor del concurs internacional de música "Risingstars", l'any 2017, a Berlín, han format part de les programacions de nombrosos cicles i festivals. Destaquen, per exemple, el Festival de Torroella de Montgrí o el Festival de Pasqua de Cervera. La singularitat de la formació els ha portat a encarregar i estrenar nou repertori, amb noms destacats com Feliu Gasull, Marc Timón o Albert Guinovart, i el 2018 van publicar el seu primer disc: "Complicitats".

 

Esther Pinyol, arpa

Ferran Carceller, marimba

Programa

Paolo Verzini: Viaggio di una Bolla / Jan Koetsier: Taenzerische Impressionen Op. 119 / Marc Timón: Video Games Music for Harp and Marimba / Albert Guinovart: Fantasia sobre temes populars catalans / Maurice Ravel: Ma mère l’oye (“Laideronette, impératrice des pagodes”) / Isaac Albéniz: Recuerdos de viaje (Rumores de la caleta) / Jordi Domènech: Suite “Amor & Shakespeare” / Ferran Carceller: Mi bemoll

Veure biografies

Biografies

Blooming Duo, amb la unió de l’arpa i la marimba, constitueix una formació certament ben poc habitual. El duo, que va actuar per primera vegada el maig del 2012, està format per Esther Pinyol Grífols, arpista (Vilanova i la Geltrú, 1990) i Ferran Carceller Amorós, percussionista (Castelló de la Plana, 1985).

Blooming Duo han participat en nombrosos cicles i festivals:

A "les Serenates de la Geltrú 2012", a “Música als Parcs 2013” de Barcelona, al cicle "Clàssica o no" de l'Espai Orfeò de Lleida, als "30 minuts al MUHBA" de Barcelona, al cicle "Nuria Delclòs" de Tarragona, al "Fringe" del Festival de Torroella de Montgrí, al Festival Jove "Música als jardins" del Vendrell, al cicle “Clàssics i no tant” de la Casa Elizalde, a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell, al "26é cicle de concerts" de Manlleu, al "Cicle Joves Músics Badalona 2016", al cicle "Morning Glory" de Sala Apolo de Barcelona, als "Diumenges de Clàssica" de l'Auditori de Sant Martí, al 7é Festival de Pasqua de Cervera, i al "Cicle de Clàssica" del Centre Cívic Sagrada Família.

Amb el format “Audicions Íntimes” del periodista musical Xavier Chavarria han actuat a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Durant el 2016 van formar part de la Xarxa de músics de Joventuts Musicals de Catalunya amb actuacions arreu del territori català. Des del 2015 col.laboren amb la Fundació Résonnance realitzant concerts en hospitals, centres d’acollida, centres d’atenció especialitzada, residències per a la tercera edat i centres penitenciaris.

L’any 2012 obtenen el segon premi del Concurs Internacional de Cambra de Vinaròs. L’any 2013 aconsegueix el segon premi i el premi especial del públic al XVIII concurs de l’Arjau. I al 21é concurs de cambra Josep Mirabent i Magrans de Sitges obté el premi de la Fundació Mas i Mas. Blooming Duo han estat guardonats amb una de les Mencions d'Honor del concurs internacional de música de Berlín "Risingstars 2017.

Des dels seus inicis han treballat per crear un repertori propi estrenant obres dels compositors Feliu Gasull, Joan Sanmartí, Marc Timón, Andres Serafini, Albert Guinovart, Albert Carbonell, Jordi Domenech, Jordi Cornudella, Gerard Pastor i Salvador Brotons. Han col.laborat amb la ballarina Ana Leitao i el periodista Òscar Dalmau.

L’any 2018 publiquen el seu primer enregistrament: “Complicitats”. CD premiat amb el “Crown of Stars” d’interpretació i el Golden Star amb la categoria de millor duet, al concurs Music and Stars Awards l’any 2020. El desembre del 2020 guanyen a la categoria de cambra Silk and Way de Moscow i aquest 2021 el seu CD ha guanyat la categoria al millor enregistrament de Música Clàssica per l’Akademie Music and Awards.

 

FERRAN CARCELLER AMORÓS (Castelló de la Plana, 1985)

Graduat en percussió clàssica i contemporània l’any 2009 a l’ESMUC. Ha estat membre de joves orquestres com la JONC i la JONDE i ha col·laborat amb orquestres professionals com l’OBC, l’OSV, i la Simfònica de Galicia. Actualment és timbaler solista a la Banda Municipal de Barcelona i col.labora amb la GIOrquestra, la Orquestra Simfònica Camera Musicae, l’ensemble Bcn216, Morphosis Ensemble, Kimbala i Frames Percussion Quartet. És professor de percussió de l’Escola Municipal de Música de Barberà del Vallès.

 

ESTHER PIÑOL GRÍFOLS (Vilanova i la Geltrú, 1990)

Graduada en arpa amb la professora Magdalena Barrera l’any 2013 a l’ESMUC. Becada per la Fundació Anna Riera i per l’Acadèmia d’estudis orquestrals de la Fundación Barenboim Said. Ha estat membre de joves orquestres com la JONC i la JONDE i també academista de la Mahler Chamber Orchestra. Actualment col.labora amb orquestres com l’OBC, la “Orquesta Sinfónica de Tenerife”, l’Orquestra Camera Musicae, la GIOrquestra, l’ONCA, la Orquesta Verum, entre d’altres. L’any 2016 és artista resident a la Pedrera i obté el premi de la crítica en el concurs del Primer Palau.

26/02/23
12:00 h
Ajuntament de Sant Cugat - Espai OAC 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR