placeholder

ISANTA & WASSERMAN

VEU I GUITARRA BARROCA

AMORS I MIRADES

El tono humano, gènere ibèric per excel·lencia del segle XVII, musica veritables joies literàries del Segle d'Or castellà. Amors i mirades és un programa que recull alguns dels tonos humanos més emblemàtics amb d'altres que van passar més desapercebuts. Aquesta mostra de lírica musicada es combina aquí amb la recitació d'alguns poemes del Cançoner del tarragoní Josep Fontaner (s.XVII), un extens recull de poemes barrocs en llengua castellana que, per les seves característiques retòriques i temàtiques, fa que sigui òptim presentar-los conjuntament. A mode de plantejament, nus i desenllaç, el programa presenta tres parts: tonos que parlen dels ulls que fan embogir d'amor aquells que els han esguardat, la follia d'amor dels personatges i les aus, que amb els seus cants distreuen del mal d'amar. Les passions de l'ànima hi són impreses i descrites de la manera més humana, desbocada i sincera. Nosaltres les hi representem i narrem tota mena de mals, alegries i romanços a través de la lírica, el gest i la música.

 

Montserrat Isanta, veu

Jon Wasserman, guitarra barroca*

 

*Belisana Ruiz substituirà Jon Wasserman en aquest concert.

Programa

José Marín: No piense, Menguilla ya / José Marín: Ojos, pues me desdeñais / Anònim: Si quieres que viva / José Marín: De la Sierra Morena / Juan Hidalgo: ¡Ay, que me rio de amor! / Juan Hidalgo: Trompicávalas, amor / José Marín: Si quieres dar, Marica, en lo cierto / Josep Fontaner: De sufrir amor tus burlas (recit.) / Santiago de Murcia: Fandango - Còdex Saldívar / José Marín: Niña, ¿cómo en tus mudanzas / Josep Fontaner: Tórtola ingrata (recit.) / Juan Hidalgo: Peynandose estaba un olmo / José Marín: Aquella Sierra Nevada / José Marín: Al son de los arroyuelos / Bernardo Murillo: Pajarillo que al aba te quejas

Veure biografies

Biografies

En Jon és un especialista de cordes polsades enamorat de la música ibèrica del Barroc i del Renaixement. La Montserrat, una cantant apassionada de l'estudi de les passions i la lírica del Segle d'Or.

Isanta & Wasserman presenta el seu primer disc titulat Tonos Humanos, un resum dels tonos que interpreten al seu programa Amors i Mirades. La publicació d'aquest disc ha rebut el suport de la Mare Cultural amb el programa de beques La Llavor. Va ser enregistrat el desembre del 2021 a Sant Pere de Matamargó (Solsonès) amb Jezz Rec i David Casamitjana.

Havent-se estrenat com a formació la primavera del 2021, han obtingut la Beca Promesa i el Premio Aplauso a la primera edició de Generación Smade del Festival de Música Antigua de Estella-Lizarra.

Durant aquests dos anys, han passat per diverses sales d'arreu com Espacio Ronda a Madrid, Casa Elizalde a Barcelona, la Casa Gran del Miracle a Riner i també han format part de la programació estable de la SMADE 2022 i el Fringe de l'Oude Muziek d'Utrecht.

29/01/23
12:00 h
Casa Aymat 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Colaborador
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR